שמעת פעם על שלילי קלוריות? המושג המרתק הזה מצביע על כך שיש מזונות שברגע שנצרכו, דורשים יותר אנרגיה לעיכול ממה שהם מספקים לגוף שלנו.
אם אתה סקרן לגבי מה הם המזונות האלה וכיצד הם יכולים לעזור בתזונה שלך, המשך לקרוא!
מהן קלוריות שליליות?
קלוריות שליליות אינן סוג אמיתי של קלוריות, אלא תפיסה תזונתית שלמזונות מסוימים יש השפעה תרמוגנית.
המשמעות היא שהגוף שלנו משתמש יותר באנרגיה כדי לעכל ולבצע חילוף חומרים של מזונות אלה מאשר הוא מקבל בתמורה.
במילים אחרות, האנרגיה המושקעת בתהליך עולה על האנרגיה המופיעה במזון עצמו.
דוגמאות למזונות עם קלוריות שליליות
חלק מהמזונות הידועים ביותר בהשפעתם הפוטנציאלית הקלורית השלילית כוללים:
- סֶלֶרִי: עשיר במים וסיבים, הוא דורש הרבה אנרגיה לעיכול.
- מלפפונים: אלה גם מורכבים בעיקר ממים ואידיאליים לחטיף דל קלוריות.
- אַספָּרָגוּס: הם מספקים מעט קלוריות אך דורשים מאמץ עיכול ניכר.
- קישואים: קלילים ומזינים, הם מושלמים לתזונה דלת קלוריות.
- גופים: למרות שהם מכילים סוכרים טבעיים, העיכול שלהם דורש הרבה אנרגיה.
היתרונות של תזונה עשירה במזונות קלוריות שליליות
שילוב של מזונות אלה בתזונה שלך יכול להביא יתרונות שונים. ראשית, הם יכולים לעזור להפחית את צריכת הקלוריות הכוללתקידום ירידה במשקל.
יתר על כן, רבים מהמזונות הללו עשירים בויטמינים, מינרלים וסיבים, התורמים לרווחה הכללית של הגוף.
כיצד לשלב מזונות אלו בתזונה היומית שלך
הוספת מזונות קלוריות שליליים לשגרת היומיום שלך היא פשוטה. אתה יכול להתחיל עם שינויים קטנים כמו החלפת חטיפים עתירי קלוריות באפשרויות בריאות יותר כמו סלרי או מלפפונים.
נסו להכין סלטים טריים עם אספרגוס וקישואים או ליהנות מתפוח כחטיף אחר הצהריים. ההתאמות הקטנות הללו יכולות לעשות הבדל גדול בטווח הארוך.
למרות שהרעיון של קלוריות שליליות אינו נתמך באופן מלא על ידי המדע, שילוב מזונות אלה בתזונה שלך עדיין יכול להביא יתרונות משמעותיים.
הם מזינים, דלים בקלוריות ועוזרים לשמור על אורח חיים בריא. אני מקווה שמאמר זה סיפק לך מידע שימושי. אנו מזמינים אותך לשתף מאמר זה ברשתות החברתיות שלך אם מצאתם אותו מעניין ושימושי!